KOLICA ZA BLIZANCE – SAVJETI ZA ODABIR I KUPOVINU

Ukoliko ste roditelj koji je dobio blizance onda imate mogućnost nabaviti kolica za blizance. Takva kolica mogu koristiti i roditelji koji imaju djecu do godinu dana razlike u starosti.

Možete birati između dvije skupine takvih kolica, ovisno o položaju djece u kolicima.

– jedan kraj drugog – „side by side”
– jedan iza drugog – „vlakić”

Još se nazivaju vlakić – jedan iza drugog, ili side by side – jedan pored drugog. Ima još nekoliko modela, ali oni nisu toliko zastupljeni u prodaji.

Tu možete biti u nedoumici koji model kolica uzeti, dali ona gdje su bebe jedna iza druge ili jedna pored druge.

Oba modela imaju neke svoje prednosti. A vama će najbolje odgovarati onaj model kada znate što je vama potrebno i što vam neće smetati.

Savjeti za kupovinu kolica za blizance

Prilikom biranja i kupovine modela kolica za blizance, treba uzeti u obzir nekoliko bitnih stvari.

Prije kupovine trebate analizirati buduće šetnje s djecom i uvjete u kojima planirate čuvati kolica. S obzirom da takva kolica zahtijevaju više mjesta za odlaganje kada ih nećete koristiti.

Trebali biste znati odgovore na sljedeća pitanja.

– Kolika su široka vrata u vašoj kući?
– Koliko su široka vrata lifta ako ste u zgradi s liftom?
– Kojim prijevoznim sredstvom planirate prevoziti kolica?
– Koje su dimenzije prtljažnika u vašem automobilu?

Ako je širina otvora dizala i kuće mala, tada biste prednost trebali dati modelu kolica za blizance – jedan iza drugog ili popularno zvano „vlakić”.
Ako se kolica ne planiraju prevoziti automobilom i liftom, onda je najbolje odabrati model s mjestom smještaja sjedala jedno pored drugog – „side by side”.

U takvim kolicima vašim bebama će biti najudobnije.

Koliko toliko važno je obratiti pažnju na dizajnerske karakteristike kolica za blizance. Sama konstrukcija treba biti nešto čvršća. Bolje je dati prednost modelu s velikim i širokim kotačima.
Kolica za blizance moraju ispunjavati zahtjeve kao i konvencionalna kolica a to su: meka amortizacija udara, udobna kolijevka s presvlakama od prirodnog materijala i pouzdan sigurnosni sustav.

Pogledajte Pčelica web shop i odaberite kolica.

Objavljeno dana